Når jeg fikk beskjed om at jeg har diabetes 2 måtte jeg begynne å tenke helt nytt når det kommer til mat, godis og sukker.
Så jeg begynte å tråle gjennom nettet etter sukkerfri kos.
Jeg var/er fortsatt ikke kresen, men hadde noen kriterier som måtte oppfylles:
- det skulle være enkelt å lage
- fortsatt smake godt og søtt
- lite kalorier
- være enkelt å få tak i
- ikke for dyrt.
Nå har det seg slik at sukkerfritt ikke nødvendigvis er dyrere enn vanlig godis, du må bare vite hvor du skal lete.
Du kommer langt med erfaring, derfor ønsker jeg å dele mine med dere. Tilsammen har vi mere kunnskap.
Jeg prøvde litt forskjellige ting, men fant tilslutt et par soleklare favoritter, og dette er desidert en av dem.
Den ene er av et merke som heter Isis. Dette er logo`en som er på produktene og jeg blir glad bare jeg ser det :)
Min favoritt er sjokolademoussen som du kan kjøpe via Proteinbutikken, linken finner du her.
Jeg var fryktelig fysen i dag og bestemte meg for å lage en pakke av denne (har 6-7 poser av den liggende i skapet...hehe)
Slik ble prosessen:
Dette er innholdsfortegnelsen
1. Bland innholdet i en bolle med 2,5 dl skummet melk. Melken skal egentlig ha romtemperatur, men det har jeg som oftest ikke tid til...hehe
2. Bruk en elektrisk håndvisper. 1 minutt på laveste hastighet, så 3 minutter på høyeste hastighet. Altså 4 minutter totalt
Slik ble gjørma seende ut når den var ferdigvispet
3. Finn frem glass i den størrelsen du kunne tenkt deg. Husk på at hvis du vil ha litt kos hver dag, lønner det seg å ta mindre glass og heller forsyne seg flere ganger. Litt lettere å ha kontroll da. Jeg har ikke spist denne på noen uker og valgte derfor 4 stk mellomstore glass. Og en slikkepot
4. Fyll glassene opp slik at det blir jevnt fordelt.
5. På slutten MÅ du huske å få bollen og slikkepotten helt ren! Hehe.... nam nam... barndomsminner!
6. Sett så glassene i kjøleskapet i ca 1 time for at det skal stivne helt. Men har du som oftest ikke tid eller tålmodighet til å vente så lenge kan den nytes med en gang. Like god allikevel, bare litt bløtere :)
7. Disse ble stående i kjøleskapet 1 time, det vil si at den var "klar" til vi var ferdig med middagen.
Kjempe god og i dag ble det faktisk 2 stk av denne på meg :D
TIPS: I dette tilfelle ble det 4 like store glass og ca 100 kalorier per glass. Til hverdagskosen har jeg 8 mindre glass jeg normalt sett pleier å bruke, og da blir det kun 50 kalorier per servering. Det gjør at sukkersuget blir tilfredsstilt og en liten dessert kan nytes etter middagen eller på kvelden med god samvittighet.
Takk Isis!
Det er jo 8% sukker i miksen jo!
SvarSlettDet er sukkerarter, ikke sukker-sukker. Legen har sagt at dette er ok, for det påvirker ikke blodsukkeret på samme måte :) Det samme gjelder sukkeralkoholer vistnok
SvarSlett